Bérelszámolási modul

A ContMaster HR rendszer második modulja a bérszámfejtéshez, valamint a területhez kapcsolódó információk kezeléséhez szükséges nyilvántartásokat és funkciókat tartalmazza. A foglakoztatási jogviszonyok szerint tartalmazza a dolgozók alapvető elszámolási adatait, levonásait, letiltásait és egyéb rendszeres, nem rendszeres juttatásait is. Munkalapos rendszerben elvégezhetők a havidíjas, órabéres és teljesítménybéres elszámolások, illetve azok vegyes elszámolású módozatai (elszámolási hónapon belüli változások).

A modul elvégzi a pótlékok, költségtérítések, természetbeni juttatások, járulékok, adók, adóelőlegek, letiltások és egyéb előjegyzett levonások számításait és biztosítja az adatok visszamenőleges nyilvántartását is. A havi több fizetésnap kezelése, valamint hó közi kifizetések használata biztosított.

A modulon belüli fontosabb funkciók

Törzsadattári adatok felvitele
A törzsadattárban rögzíthetjük az állandó adatokat, így az adatbeviteli hibák jelentősen csökkenthetők. A programmodul automatikusan határoz meg olyan értékeket, mint az igénybe vehető szabadságok, az átlagkereset, illetve távolléti díj adatai.
 

Hó végi elszámolások
Az elszámolások munkalapokon, bérlapokon történnek. Dolgozónként több, akár eltérő típusú munkalapot rögzíthetünk. A felvitt munkalapok a zárást megelőzően szükség szerint módosíthatók, törölhetők. Lehetőség van az elszámolási adatok rögzítésére hónap közben is, csökkentve a hó végi „torlódást”. Biztosított más programoktól, pl. teljesítmény elszámoló programoktól történő adatátvétel. Egyszerűbb elszámolások esetében, vagy ha a munkalapokat előre, hónap közben rögzítettük, használhatjuk az automatikus elszámolás funkcióját akár tömegesen is.

Fizetési listák nyomtatása
A munkalapok felvitele és a zárás művelete után számos előre szerkesztett lista nyomtatását kérhetjük. A listaválasztékban megtalálhatjuk az elszámolás, kifizetés utalás, feladás, valamint egyéb, statisztikai jellegű táblázatokat is. Minden nyomtatási lista és adatlap utólag is lekérdezhető: pl. teljesítménybéres elszámolások.

Elektronikus feladások
A nyomtatott, papír alapú könyvelési feladásokon kívül biztosított az elektronikus adatátadás is. Ilyenek például a főkönyvi feladás, a munkabérek, letiltások, levonások feldolgozása. A munkabérek, letiltások levonások közvetlenül feladhatók a banki rendszerek felé.

Bérnyilvántartó (archív)
A rendszer beállítható ideig tárolja az elszámolások, kifizetések részletezett adatait. Ennek köszönhetően időszaki kiértékelések, egyéb statisztikai és vezetői információk lekérésére van lehetőség. A „multieditor” segítségével szélsőséges elemzéseket is elvégezhetünk. Az archív nyilvántartásokat a program az egyes zárások során automatikusan karban tartja.

Halmozott jövedelem adatok
A ContMaster HR 2 modul dolgozónként és jogviszonyonként kezeli az adóelszámolás alapját képező adatlapokat, ahol tetszőleges számú „idegen”, vagy „hozott” adatlap rögzítésére nyílik lehetőség. Az adatlapok tartalmát az elszámolások során karbantartja, azokat tetszőleges időpontban laponként és összesítve egyaránt nyomtathatjuk.

Multieditor
A bérleszámolási (2) modul adataiból a rendszerbe beépített „multieditor” szolgáltatásával pillanatok alatt egyéb eseti kimutatást készíthetünk. Ez a rendkívül hasznos adatszerkesztő program minden modul adataiból egyéb saját igény szerint szerkesztett eseti kimutatásokat készít. Ilyen a tetszőleges szűrés, rendezés, vagy kifejezéseket tartalmazó, úgynevezett számított oszlopok létrehozása.  A nyilvántartások közötti adatcsere (idegen oszlopok a táblázatokban) Tetszőleges mélységig egymásba ágyazott csoportosítás is lehetséges.
Tábla lábsor, csoport lábsor alkalmazása; összesen, db, minimum, maximum, átlag, stb., illetve feltételfüggő szín és betűtípus kiemelések figyelem felkeltés céljából. A szerkesztett táblázat nyomtatása, exportálása többféle; TXT, XLS, HTM, stb. formátumba, illetve a rendezett, szűrt táblázat adatainak mentése többféle adatbázis formátumba; TXT, SDF, DBF, Fox, Paradox, stb.

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2020. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak