Társadalombiztosítási modul

A ContMaster HR rendszer 2020-tól megszűnik. Helyette a Contorg Bérügyviteli Rendszert ajánljuk, melynek TB-modulja 2020. II. negyedévétől fog működni, ami a  társadalombiztosítási kifizetőhelyek feladataihoz kapcsolódó nyilvántartásokat és funkciókat tartalmazza. A foglakoztatási jogviszonyok szerint nyilvántartja a dolgozók betegségi, anyasági és nevelési ellátásainak alap- és elszámolási adatait. A modul elvégzi a betegszabadság, különféle táppénzek, Gyed, Gyes, családi pótlék és anyasági támogatás számításait és biztosítja az adatok visszamenőleges, idősoros nyilvántartását is. Az elszámolások tetszés szerint eseti, vagy csoportos formában is elkészíthetők, majd ezt követően számos lista nyomtatását kérhetjük. Az elszámolások eredményeit a ContMaster HR bérelszámolási modulja közvetlenül átveszi és beépíti a fizetések számfejtésébe (járulékok, adók levonása). A nyilvántartott adatok alapján a programmodul elkészíti az előírt elektronikus feladások kimeneti állományait is („Negyedéves jelentés a lezárt keresőképtelen esetekről”, adatátadás).

A modulon belüli fontosabb lehetőségek

Törzsadatok felvitele
A törzsadatok között rögzíthetjük az állandó adatokat, így az adatbeviteli hibák jelentősen csökkenthetők. A programmodul automatikusan határoz meg olyan értékeket, mint az igénybe vehető betegszabadságok, jogosultságok, illetve a bérnyilvántartása alapján a napi táppénz összegeit.

Eseti és Csoportos elszámolások
Az elszámolásokat a körülményektől függően egyenként, vagy csoportosan is elvégezhetjük. Az olyan, időtartamhoz kötött elszámolásokat, mint a Terhes-gyermekágyi segély, Gyed, Gyes, vagy nevelési támogatások, a programmodulból automatikusan is elszámolhatjuk. Csoportos elszámolások esetén, a zárást megelőzően a felvitt elszámolások szükség szerint módosíthatók, törölhetők. Lehetőség van az elszámolási adatok folyamatos hó közi rögzítésére, ezzel is csökkenteni lehet a hó végi kampánymunkát.

Elszámolási listák nyomtatása
Az elszámolások felvitele és a zárás művelete után számos előre szerkesztett lista nyomtatását kérhetjük. A listaválasztékban megtalálhatjuk a különféle jogcímenkénti, dolgozónkénti részletező listákat és összesítőket egyaránt. Minden lista, adatlap és egyéb, statisztikai jellegű táblázat utólag is lekérdezhető.

Elektronikus feladások
A nyomtatott, papír alapú feladásokon kívül biztosított az elektronikus adatátadás is. Ilyenek például a tetszőleges nyilvántartás adatainak mentése különféle típusú adatállományokba, vagy a kötelező elektronikus feladások, rendszeres, vagy időszakos jelentések, stb.

Archív nyilvántartások
A rendszer beállítható ideig tárolja az egyes elszámolások részletezett adatait. Ennek köszönhetően időszaki kiértékelések, egyéb statisztikai és vezetői információk lekérésére van lehetőség. A rendszer speciális adatszerkesztőjével különleges elemzéseket is elvégezhetünk. Az archív nyilvántartásokat a program az egyes zárások során automatikusan karban tartja.

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2020. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak