Vállalati könyvelési rendszerek

Hatékonyabb könyvviteli megoldásra a vállalati számviteli szervezetek alacsonyabb létszáma, és a növekvő igények miatt van szükség. A vezetők számviteli információs igénye, a rendszeres devizahasználat, nem ritkán a naptári évtől eltérő üzleti év alkalmazása, az online számlázás bevezetése – új megoldásokat kíván. A mezőgazdasági vállalkozások igényei is megjelentek, akik a mezőgazdasági könyvelésben az elsődleges 6/7 költséghely-könyvelési rendszerekben várnak korszerű eljárásokat. Szolgáltatások széles skálája találhatók a programban, kattintson ide, nézze meg!

 

Lehetséges megoldást a vállalati igények esetében is az integrált könyvviteli rendszerek alkalmazása jelenti. Ehhez szükséges programcsomag az Evolut Pénzügyi és Számviteli Rendszer, amely a mai igények szemléletváltozásához igyekszik megfelelő megoldásokat adni. Az önálló számviteli szervezettel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások  (MKV) számára két csomagot készítettünk, a cég nagyságrendjétől, és a felhasználó igényeitől függően az Evolut MKV1, illetve az Evolut MKV2 egycéges programcsomagok választhatóak. A programok működnek felhőben, távoli eléréssel, helyi hálózaton, a felhő-alapú rendszereinkhez pedig felhős tárhelyet mi biztosítunk. Amennyiben készletgazdálkodásra, gyártásra is szüksége van a cégnek, úgy ajánljuk a Vállalati Integrált Rendszerünket!

A vállalati főkönyvi rendszereink képességei

 • Az Evolut MKV1 változat a mikrogazdálkodói könyvvezetésre, összköltség-könyveléssel működő főkönyvi könyvelésre, kapcsolható hozzá online számlázás, tárgyi eszköz-nyilvántartás, digitális alapbizonylat-feldolgozás és kezelés.
 • Az Evolut MKV2 programcsomagban bármelyik könyvvezetési mód alkalmazható, továbbá a deviza-alapú könyvelés és több speciális programszolgáltatás, (Pl. az elsődleges 6/7-költséghely-könyvelés, eltérő üzleti év könyvelése, stb.) is rendelkezésre áll.
 • Az Evolut MKV1 és az Evolut MKV2 változatok egyaránt integrált könyvelőrendszerek:  online számlázás, tárgyi eszköz-kezelés, bank, komplett házipénztár, pénzügyi folyószámla nyilvántartás, pénzügyi levelezés, főkönyvi könyvelés, mérleg, eredménykimutatás, áfa-analitika, partnerellenőrző szolgáltatás, digitális alapbizonylat-feldolgozás és kezelés egységes és teljes rendszert alkotnak. A digitális alapbizonylat-feldolgozás támogatja a távmunkát, az XML és Excel adatok beolvasásával (adatimport) rövidíthető a távoli telephelyekről érkező adatok bevitelére fordítandó idő.
 • A távoli telephelyen szkennelt alapbizonylatok megjeleníthetőek a központi rendszerben a könyvelési képernyőn, vagy egy másik monitoron, így a földrajzi távolság már nem akadályozza a könyvelést egy-egy távoli telephely adminisztrációjának a központi nyilvántartásba való bevonásában.
 • A szkennelt bizonylatok PDF fájljai hozzákapcsolódnak a könyvelési tételhez, együtt tárolódnak el azzal, így a könyvelési tételekkel együtt bármikor megtekinthető az alapbizonylat is. Az Evolut rendszerek ezzel kifejezetten támogatják a távkönyvelést. Partnereinknek távsegítséget adunk az általunk biztosított felhős tárhelyen egészen az adatállomány szintjéig, ha elakadnának, vagy valamilyen problémájuk adódna.
 • Az Evolut MKV1 és Evolut MKV2 rendszerek tartalmaznak egy online számlázó modult, amelyet a könyvelés megoszthat a telephelyi adminisztrációval felhőben, vagy távoli eléréssel. Ezzel egységessé válik a vállalkozás ügyviteli tevékenységének háttere, a központi könyvelés számára további könnyebbséget jelent, hogy a számla lezárása előtt, ha kérdéses a kivitelezés, akkor a számlázásában a telephely a könyvelő szakszerű segítségére támaszkodhat, akinek pedig nem kell további számlaimporttal bajlódnia, vagy a papíron kinyomtatott számlákat lekönyvelni, továbbá a nem oly ritkán eltűnt számlákat kerestetnie.
 • A rendszer tartalmazta online számlázó programmal a főkönyvelő felügyelheti a telephely számlázási tevékenységét, ami több esetben lehet bonyolult fordított áfa-s, exportszámla, deviza-alapú számla, előleg- díjbekérő-, részszámla, végszámla, gyűjtőszámla, stb.
 • A vállalkozás vezetése már a valós idejű információkhoz jut, teljes könyvelési anyaghoz, pénzügyi nyilvántartáshoz, stb. Rendszerünk egyben tartja a céget!
 • Az Evolut MKV2 program képes deviza-alapú könyvelésre (dollár vagy euró), amelyet forint analitikákkal, bevallásokkal teszünk még hatékonyabbá. A devizalapú könyveléshez szintén devizalapú tárgyi eszköz-kezelést, devizás online számlázót biztosítunk. A rendszer négy nyelven készít listákat, amely a külföldi tulajdonosok számára is értékes lehet.
 • Az Evolut MKV2 program eltérő üzleti év kezelésére, alkalmas, ezt deviza-alapú könyveléssel együtt is biztosítani tudjuk.
 • Az összes ÁFA lehetőség be van építve, így a pénzforgalmi áfa, import áfa, fordított adók – mezőgazdasági, vas és acéltermék-áfa – továbbá az alanyi áfamentes ügyfél gyors könyvelése sem okoz problémát, gördülékenyen megoldható. Az áfabevallást, az Uniós ÁFA adatszolgáltatást az ÁNYK-ba való adatátadással készíti a rendszer, ugyanígy OBR kompatibilis mérleg-, eredménykimutatás, kiegészítő melléklet-készítésre alkalmas.
 • Könyvvizsgáló részére átadható az Audit XML fájl, partnerei vagyunk a Magyar Könyvvizsgáló Kamarának, vagy távoli asztali eléréssel az egész rendszerhez hozzáférhet a könyvvizsgáló, így ő év közben is tájékozódhat. Nemzetközi könyvvizsgálók eddig elégedettek voltak szoftverünk szolgáltatásaival!
 • Az Evolut rendszerek gyorsan megtanulhatóak, ezt követően könnyen kezelhetőek. Szakmailag felkészült, tapasztalt ügyfélszolgálat segíti a könyvelőpartnereink munkáját.

 

Az Evolut Vállalati Főkönyvi rendszerünk két változata

1. MKV1 Mikro- és kisvállalkozások számára

Tudjuk, hogy egy kisvállalkozás is lehet igényes, ezért számukra egy egyszerűbb, olcsóbb változatot kínálunk az Evolut MKV1 programcsomaggal, amiben nincs deviza- költséghely-könyvelés, eltérő üzleti év könyvelés, vezetői számvitel, stb. Ezt a változatot a Mikro- és kisvállalkozásoknak (kis létszám, kb. 100-200 milliós árbevétel),  továbbá Nonprofit szervezeteknek készítettünk. Azoknak ajánljuk,  akiknek nem kell nagy számban devizaműveleteket könyvelniük, nem kívánnak tevékenységek, részlegek analitikus költség-árbevétel kimutatásával foglalkozni, nem várnak tőlük vezetői számvitelhez adatokat, nem kell gyűjtött főkönyvi kimutatásokat készíteniük.
Ez a változat tartalmazza mikrogazdálkodói főkönyvi könyvelést, a 398/2012 Kormányrendelet szerinti egyszerűbb könyvvezetést. Később ezt programváltozatot kibővíthetjük különböző opciókkal, akár a devizakönyvelést tartalmazó programra. Megnézem a demót!

 

2. MKV2 Vállalati főkönyvi rendszer, nagyobb méretű vállalkozások számára

  Az Evolut MKV2 programcsomag, nagy méretű, de csak főkönyvi- pénzügyi nyilvántartást igénylő, önálló számviteli részleggel működő vállalkozások számára készítünk.Ez a rendszer használható deviza-alapú könyvelésre, eltérő üzleti év könyvelésére devizával is, elsődleges 6-os, 7-es költséghely-, vagy elsődleges 5-ös, költségnem-könyvelésre. Alkalmas mezőgazdasági cégek könyvelésére is! Ez a programcsomag a  deviza-műveletek  könyvelésénél automatikusan használja az árfolyamokat, könyveli azok különbözeteit, önműködően elvégzi a kötelező év végi deviza-átértékelés számviteli feladatait. Előnye, hogy a deviza-alapú könyvvezetés mellett forint alapú adóanalitikát vezet!

A vállalati főkönyvi rendszerek ára a cég méretéhez igazodik. Azt valljuk, hogy a kisvállalkozásoknak is jár a minőségi szoftver, hát jussanak hozzá kedvező áron – nálunk!  A pályázati követelményeknek  az Evolut MKV2 rendszerek maradéktalanul megfelelnek! 

Evolut rendszerek előnye a működésükbe programozott könyvelői tudás, adó- és számviteli szabályalkalmazás, a könyvelő kényelmét jelentő nagyfokú automatizáltság, és a mindent átfogó integráltság. Listái, adatbeviteli képernyői kellemesek, áttekinthetőek, sokféle igényt kielégítenek. Gyors, igazi segítőtársa egy igényes szolgáltatást nyújtó könyvelőnek. Könyvelni egér nélkül is lehet!

A programcsomagnak része egy komplett házipénztári rendszer, forint és valutapénztár-használatát biztosítva. Pénztárjelentés, napi pénztáregyenleg-kimutatás, bevételi és kiadási bizonylatok, teljes pénztári forgalom, vevő- szállító partnerek folyószámláinak kezelésével. A hagyományos házipénztári bizonylatkészítés mellett automatikus pénztár-bizonylatkészítési funkciójával a vevőknél, szállítóknál lekönyvelt készpénzes számlákról gombnyomásra készíti el a szükséges bevételi, vagy kiadási pénztárbizonylatot, amelyet a pénztári bizonylatok között tart nyilván.

Még mindig aktuális korábbi ismertető a programról: Tájékoztatónkban részletesen itt olvashat a változások alkalmazásáról, az elvégzendő teendőkről. Kattintson ide!

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2021. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak