Esettanulmányok

 • Átalányadó 2023

  Átalányadó automatizált kezelése
  A 2023-as átalányadó-szabályok változása miatt lényeges módosításokat kellett beépítenünk a Contorg Egyszeres Könyvviteli programunk eddigi változataiba.
  Ezzel a változtatással az egyszeres könyvelésből készíthető el a 2358-as bevallás negyedévente, úgy hogy a hónapok adatai részletezve vannak.
  Az átalányadózók kezelése a Contorg Bérügyviteli Rendszerben is megoldható, ugyanis itt is lehetőség van az átalányadózói bevallások elkészítésére. Azonban az átalányadó negyedéves hónapjainak bevételeiből ki kell számolni az átalányadó alapját, összegét, figyelni a göngyölítést, azonban erre a bérprogram nem alkalmas. Erre a célra a Contorg Evolut Egyszeres Könyvvezetési programunk felel meg maradéktalanul. Ez a rendszer erre a célra teljesen automatizálható, ugyanis letölthető a NAV online rendszerből minden számla, ez bekerül a könyvelésbe, ebből elkészül a 2358-as negyedéves bevallás, ami innen gombnyomásra beküldhető.
 • Pénztárgép adatok online

  Pénztárgépek adatainak letöltése
  Elkészült, hamarosan kiadjuk a kettős- és egyszeres könyvviteli programjainkban működő Online pénztárgépi adatok letöltését, automatizált könyvelési eljárással kiegészített programverzióinkat.
  Jelenleg az éles üzemi tesztek zajlanak, főként annak érdekében, hogy minél könnyebben legyen az új funkció használható!
  Az említett rendszereink pénztárgép-azonosítónként, üzemelési helyenként, a gép által felküldött napi záróadatokat tölti le, az árbevételi helyek, a pénztárak, a bankkártyás, és utalványos fizetési módokat öntanuló képességgel, kis kézi munkaráfordítással bíró megoldást biztosítanak.
  A letöltött adatok könyvelésénél eldönthetjük, hogy pénztárba, vagy vevőbe megy-e a könyvelés, mert a könyvelőirodai és a céges gyakorlat sokszor elválik egymástól, ezzel pedig lehetőség lesz minden könyvelési megoldásra. A kettős könyvviteli rendszerben a vevős megoldáshoz technikai partner megnyitásával lehet gyors eredményt elérni.
   
  Átalányadó
  A 2023-as átalányadó-szabályok változása miatt lényeges módosításokat kellett beépítenünk a Contorg Egyszeres Könyvviteli programunkba. Ezzel a változtatással az egyszeres könyvelésből készíthető el a 2358-as bevallás negyedévente, úgy hogy a hónapok adatai részletezve vannak.
 • Automatizált bankkönyvelés

  Contorg Evolut automatizált bankkönyvelés

  A Contorg Evolut rendszerek banki könyvelést gyorsító funkciója elkészült! Ezzel a fejlesztéssel lényegesen gyorsabbá válik a könyvelés. A szállító- és vevőszámlák digitális rögzítése, kontírozása után 2021. augusztustól már használható az automatizált banki könyvelés, kontírozással együtt!

  Mivel az Evolut rendszerek alapszolgáltatásai között szerepel a könyveléssel egy időben vezetett pénzügyi folyószámla-nyilvántartás (számlakiegyenlítés+összepontozás), így a 10 leggyakoribb magyar bank kivonatfájljainak feldolgozásával kényelmesebb lesz a könyvelés, több idő marad az ügyfél számviteli-, adózási problémáinak feltárására, megoldására, az ezekkel összefüggő tanácsadásra. A banki fájlok tovább bővülnek!

  2021. augusztus 25.-re a meghirdetett Fejlesztő – Felhasználó Találkozón élő adatállományokon mutatjuk be a digitális banki adatfeldolgozás menetét, és a többi digitalizációs fejlesztéseinknek – minden bizonnyal – üzleti előnyt is jelentő alkalmazásait.

  Felhasználóink a részletekről rendszeres nyilvántartást kapnak a programjaink Impresszum menüjében található „Verzió változások” menüpont alatt.

 • CONTORG EVOLUT RENDSZEREK 2021

  Letölthetőek a Contorg rendszerek 2021 évi változatai

  Contorg Evolut Pénzügyi és Számviteli Rendszerek

  (Kettős könyvvitel, Számlázási, Tárgyi eszköz-nyilvántartási, Készlet, Raktár, Jövedéki rendszerek, Webáruházi rendszerek, Vállalati Integrált Rendszerek) 2021-es év első programváltozata. Az időfüggő funkciók, mint például a NAV online 3.0, az ÁFA-bevallás a programban be van állítva, az érvényességi határidő elérkezésekor aktivizálódik és használható. A 2021-es szolgáltatások bővüléséről részletes tájékoztatás található a program Impresszum menüjében.

  Contorg Evolut Egyszeres Könyvviteli  Rendszerek

  Egyszeres Könyvvitel, Számlázás, Házipénztár 3.21.01.01 verziószámon a 2021-es év első programváltozata. Az időfüggő funkciók, mint például a NAV online 3.0, az ÁFA-bevallás a programban be van állítva, az érvényességi határidő elérkezésekor aktivizálódik és használható. A 2021-es szolgáltatások bővüléséről részletes tájékoztatás található a program Impresszum menüjében.

  Contorg Bérügyviteli Rendszer

  A 20.38.07 programváltozat a 2020-as év utolsó, az évnyitást lehetővé tevő változat, a  4.21.01.01 programverzió pedig már a 2021-es év első programváltozata. A 2020-as utolsó változattal lehet évet nyitni, majd átlépve a 2021-es évbe lehet a 21.01.01 változatra frissíteni. Az előző évben kilépett, megszűnt jogviszonyú magánszemélyek (akiknek nincs aktív foglalkozási jogviszonyuk az új évben) 2021-re átkapcsolódnak inaktívvá. Kérjük, hogy a Bérrendszer Impresszum menüjében található  tájékoztatót elolvasni szíveskedjenek, mert a helyzet annyiban nem hasonlít a korábbi évekre, hogy most nincs évkezdéskor új minimálbér.

   

   

   

 • NAV Online számla 3.0 indulása

  Karbantartás és átállás a 3.0-ás XSD-sémára az Online Számla rendszerben

  2020-12-31 14:35

  a NAV Online oldalon(https://onlineszamla.nav.gov.hu/home): tájékoztatás

  Karbantartás miatt az Online Számla rendszert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2021. január 3-án 18 órától előreláthatólag 24 óráig leállítja. A karbantartás után, 2021.  január 4-én 0 órától már beküldhetők a 3.0-ás XSD-verzió szerinti számlaadat-szolgáltatások, valamint elérhető lesz az „adatszolgáltatás az állami adó-és vámhatóság útján továbbított számlakibocsátással” funkció.

  A karbantartás végeztével frissítést teszünk közzé.

  A 3.0-ás XSD-sémára történő átállás menete:

  • A 3.0-ás XSD 2021. január 4-én 0 órától lesz használható az éles Online Számla rendszerben, de alkalmazása még nem kötelező.
  • 2021. április 1-jétől azonban kizárólag a 3.0-ás XSD lesz alkalmazható az éles környezetben, a szükséges programmódosításokról eddig az időpontig kell gondoskodni.

  Ezt követően a 2.0-ás XSD-sémával beküldött adatszolgáltatásokat a NAV rendszere nem dolgozza fel, érvényes adatszolgáltatás ezzel a sémával már nem küldhető.

  A zökkenőmentes átállás érdekében kérjük, kísérjék figyelemmel a fejlesztői naplóban, az Informatikai változások https://onlineszamla.nav.gov.hu/informatikai_valtozasok menüben és a hírekben megjelenő friss információkat!

   

 • Könyvelés Home Office-ban

  Egy lehetséges megoldás könyvelőknek, bérszámfejtőknek a digitális bizonylat-feldolgozással támogatott könyvelésre.

  Több lehetőség kínálkozik a Contorg Evolut Cloud programcsomaggal, ha otthon kell maradnia!

 • EVOLUT AKTUÁLIS VERZIÓ

  Figyelem változás!

  Az aktuális verziók számozása és kiadásának időpontja honlapunk első oldalán olvasható, a tartalma pedig magában a programban, az Impresszum menüben, ami a kezelési útmutató mellett “Verziók, változások” menüpontnál található. Ez a részletes, pontokba szedett ismertetés átkerült a programba.

  Az Evolut Pénzügyi- és Számviteli rendszerünk e változás előtti legutolsó verziója:   2020. 05. 31.  (10:03)          9.20.07.05

  Bővebb információ »

 • Így készülj egy NAV ellenőrzésre cégeddel

  Neked is “összeugrik a gyomrod”, amikor NAV címkés értesítőt veszel a kezedbe? Bár manapság már ezt is elektronikusan kapod! Akkor nagy valószínűséggel egy KKV vezetője, vagy könyvelője vagy. Jól figyelj, ez Neked szól…

  Bővebb információ »

 • Evolut Egyszeres Könyvvezetés új verziója 3.19.02.05.

  Az Evolut Egyszeres Könyvviteli Rendszerünk legutolsó verziója:   2019. 09. 24.  (10:25)          3.19.02.05

  Bővebb információ »

 • Online számlázás

  Tisztelt Felhasználónk!

  Közzétettük 2019-04-14-én legújabb (6.) adatbázis módosításunkat, amelyre első sorban azért került sor, mert a NAV online számla küldésnél a requestVersion érték 1.1-re változott. A NAV rendszerének változása miatt 2019.05.01-től már csak a legújabb (9.19.6.3) verziószámú, vagy attól magasabb verziójú programmal lehet a NAV online rendszerébe feltölteni a számlát.

  Az online számlázás bevezetésével kapcsolatos tájékoztatóink közzétételét ezzel megkezdjük. Kérjük ide kattintva olvassa el információinkat!

  A témáról tartott oktatás segédanyaga    itt érhető el!

 • Evolut Pénzügyi és Számviteli rendszerek 2017. évi változásai

  Az itt letölthető dokumentum összefoglalja az Evolut Pénzügyi és Számviteli rendszerek 2017. évi változásait, kérjük olvassák át. 2017. áprilistól a program kiegészült az Online Beszámoló Rendszerrel, amely szolgáltatásra már a 2016. évi mérlegek elkészítésénél is szükség van.
  A 2017. évi első verzió a 9.17.1.2.

   

 • Contorg DOS programok frissítése

  A DOS-alapú CB16 Bérprogram v5.50d (16M30)   letölthető itt.
  A DOS-alapú CF-2000 2016. évi technikai verziója (CL 5.50s)  letölthető itt.

  Bővebb információ »

 • Aktuális Evolut verzió 9.16.2.5

  Az Evolut Pénzügyi- és Számviteli rendszerünk legutolsó verziója 2016. 01. 17-től  9.16.2.5.

   

 • Egyéni vállalkozás szüneteltetése

  A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint az egyéni vállalkozó a tevékenységét legalább egy hónapig és legfeljebb kettő évig szüneteltetheti. Ezzel kapcsolatos írásunkat már évekkel ezelőtt 2013-ban kiadtuk, de a téma iránti állandó érdeklődés miatt  most lényegesebb pontokon kiegészítjük a 2017-es szabályokkal.

  Kik vagyunk, kérem nézze meg az erről szóló tájékoztatónkat!

  Bővebb információ »

 • Zöldség- gyümölcs termelői szervezetek (TÉSZ) integrált rendszere

  2013 első félévében kiadtuk a Vidékfejlesztési Minisztérium által elismert, Magyarországon működő zöldség-gyümölcs termelői csoportok, termelői szervezetek és ezek társulásainak számára speciálisan kialakított integrált ügyviteli rendszerünket.

  Bővebb információ »

 • Tájékoztató a 2016. évi változásokról

  TÁJÉKOZTATÓ 2016. ÉVI KÖNYVELÉSI, SZÁMLÁZÁSI PROGRAMVÁLTOZÁSOKRÓL

  A számviteli elvek 2016-os változása az utóbbi évtized legnagyobb hatású számviteli változásának tekinthető, ami az évnyitáskor külön feladatokat ró a könyvelőkre.

  Bővebb információ »

 • Szoftverkövetés 2016

  Tájékoztató a Contorg-programok 2016. évi változatainak kedvezményes előfizetéséről.

  Bővebb információ »

 • Az Evolut programok és a Windows 10

  A Microsoft 2015. július 29-től lehetővé tette, hogy a jogtiszta Windows 7; 8, és 9-es operációs rendszerekkel rendelkező felhasználói díjmentesen frissítsenek az új operációs (Windows 10) rendszerre.
  Bővebb információ »

 • Hetet egy csapásra

  Hét az Egyben! Az Evolut7 egy olyan szoftver, amivel könyvelőirodaként mindent megbízást elvállalhat! Nem kell irodájában azért különböző programokat használnia, hogy különféle tevékenységet folytató ügyfeleit kiszolgálhassa!
  Bővebb információ »

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2023. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak
Felhőalapú vállalat irányítási rendszer pályázat