Könyvelés gyorsabban, pontosabban

A könyvelői szakterületen beindult a kézi adatbeviteli munkát kiváltó adatimportra épülő munkavégzés, amelyből a Contorg Evolut szoftverek felhasználói sem maradnak ki!

Az adatimport beolvasások terjedésének – véleményünk szerint – legfőbb indoka első sorban a kapacitásnövelés, vagyis a létszámhiány kiváltása.  A papír nélküli iroda egyhamar nem valósítható meg, ennek eléréséhez több területen kellene változásnak bekövetkeznie, csak fokozatosan lesz kialakítható – gondoljunk az ügyfelek digitalizációs képességeire, illetve a jelenlegi ellenőrzési technikákra. A digitalizáció mint felkapott kifejezés kicsit elfedi a lényeget. Önmagában, már a számítógépes könyvelés is nagy előrelépés volt a kézi könyvvezetéshez képest, véleményünk szerint a könyvelői digitalizáció már ekkor elkezdődött.

Tekintettel a Contorg Evolut szoftverek tudására, funkcióira, a papírmentesség lépésről lépésre – de már megkezdhető. Számlák letöltése, banki fájlok importja, digitális dokumentum-kezelés, e-számlázás, időbélyegzős e-számla hitelesítés, webes könyvelői ügyfélkapu, stb. Mindezek alkalmazása további kérdéseket vet fel, amelyekre előbb utóbb szükség lesz rendszerszintű válaszokat adni. Ilyen például – a mi megítélésünk szerint – a bizonylat képi megjelenítése szerinti előzetes áfa-könyvelés, a beérkező szállítói számlák befogadásának eldöntése, jogszerűséget, stb.

Ha azt nézzük, hogy a könyvelők száma évről évre csökken, az utánpótlás nem elegendő, a megmaradt létszámmal kell az eddigi szolgáltatásokat biztosítani, már egy nagyon fontos érv a digitalizációs technikák átvételére.

Ha ez a tendencia ilyen tempóban folytatódik, akkor hamarosan a kevesebben maradó könyvelőkre háruló megnövekedett igények fogják kikényszeríteni a létszámtakarékos megoldások bevezetését, újfajta iroda- és munkaszervezés kialakítását.

Környezetünk állandóan változik, most a könyvelés világa is változások előtt áll. Ennek jegyében készülnek már programjaink évek óta, melynek eredményeként a digitális könyvelőiroda kialakítása lehetővé vált. Ezeket mi saját szoftveren belül oldjuk meg, nekünk nem kell külső szolgáltató, ami sokszor drágább, mint a könyvelőprogram maga.

Milyen szolgáltatások állnak rendelkezésre ma már a Contorg Felhasználói részére? Elsősorban felhős és webes alkalmazás minden, az alábbi funkciókban felsorolt lehetőségekkel.

 • NAV Online számla adatszolgáltatás
 • Felhős használat
 • E-számlázás, e-számlahitelesítés, digitális aláírás
 • NAV online vevőszámla letöltés
 • NAV online pénztárgépi zárások letöltése
 • Számlaimportok, XLS, CSV és Számlázz.hu csv formátumokban
 • NAV online szállítói számla letöltés
 • NAV Online-ról letöltött szállítói számlaképek megjelenítése
 • Automatikus kontírozás, öntanuló rendszerben
 • Banki fájlimport betöltése, partnerfelismerő és öntanuló rendszerben
 • Contorg Ügyfélkapu rendszer – webes alkalmazás
 • Contorg Webrendelés – webes alkalmazás
 • Contorg Evolut Dokumentum-kezelő lokális, vagy felhős alkalmazás

A digitális könyvelés lehetőségének alapját adó, online számlaletöltések feldolgozása az eddig megszokott kézi adatbeviteltől teljesen eltérő könyvvezetési eljárást jelent. Ez már a XXI század könyvvezetéséből elővetített kicsi előzetes. Ezzel fel lehet használni a letöltött, és így készen kapott szövegeket, számlahivatkozásokat, partnerneveket, számlatételeket, megnevezéseket, áfakulcsokat, stb. anélkül, hogy ezeket kézzel kellene beírni. Ezek miatt a minden napos munkában az eddig megszokottak helyett új eljárásokat kell kialakítani, működtetni, amely biztosítani tudja a folyamatos könyvelési munkát.

Nekünk nem kell külső banki import-szolgáltató, a meglévő  15 banki fájlformátum a jelentkező igényeknek megfelelően a jövőben fokozatosan és állandóan bővül. A letöltések tartalmi ellenőrzése kizárólag a gyakorlatban jól használható szempontok (gyors beemelés, kontírozás, felelősségi szintek megosztása, stb.) szerint változik, bővül, mindenkor az automatizálhatóságra törekedve, a kényelmes  és gyors munkavégzés jegyében. Nincs külön konvertálás, nincs külön pénzügyi nyilvántartás, nincs külső banki import szolgáltató,  nincs külön adatbázis, azonnal minden import ezen az egy programon belül működik, egy közös adatbázisban, legyen az lokális, helyi, vagy felhős alkalmazás.

Nincs szükség külön fejlesztőktől származó rendszerek összekapcsolására, így a megvásárlásukra sem, mert minden egy helyen, az Evolut rendszerekbe beépítve működnek. Ez így kedvezőbb a felhasználóinknak is!

Felhasználóinknak saját szolgáltatásban biztosítunk felhős, e-számlás megoldásokat, minden felmerülő kérdést, problémát egy helyen, a Contorg Ügyfélszolgálaton intézhetnek!

A Contorg Evolut rendszert alkalmazni kívánó könyvelők számára a gyakorlatban már használt, kialakított módszertani ajánlásokkal segítünk munkájuk megszervezésében. A jelenleg működő funkciók megtekintéséhez kattintson ide!

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2024. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak
Felhőalapú vállalat irányítási rendszer pályázat