Könyvelés gyorsabban, pontosabban

A könyvelői szakterületen beindult a kézi adatbeviteli munkát kiváltó digitalizációs folyamat, amelyből a Contorg Evolut szoftverek felhasználói sem maradnak ki!

A digitalizáció bevezetésének – véleményünk szerint – legfőbb indoka első sorban a kapacitásnövelés, vagyis a létszámhiány kiváltása.A papír nélküli iroda egyhamar nem valósítható meg, ennek eléréséhez több területen kellene változásnak bekövetkeznie, csak fokozatosan lenne kialakítható – gondoljunk az ügyfelek digitalizációs képességeire, illetve a jelenlegi ellenőrzési technikákra.

Tekintettel a Contorg Evolut szoftverek tudására, funkcióira, a papírmentesség lépésről lépésre – de már megkezdhető. Számlák letöltése, banki fájlok importja, digitális dokumentum-kezelés, webes könyvelői ügyfélkapu, stb.

Ha azt nézzük, hogy a könyvelők száma évről évre csökken, az utánpótlás nem elegendő, a megmaradt létszámmal kell az eddigi szolgáltatásokat biztosítani, már egy nagyon fontos érv a digitalizációs technikák átvételére.

Ha ez a tendencia ilyen tempóban folytatódik, akkor hamarosan a kevesebben maradó könyvelőkre háruló megnövekedett igények fogják kikényszeríteni a létszámtakarékos megoldások bevezetését, újfajta iroda- és munkaszervezés kialakítását.

Környezetünk állandóan változik, most a könyvelés világa is változások előtt áll. Ennek jegyében készülnek már programjaink évek óta, melynek eredményeként a digitális könyvelőiroda kialakítása lehetővé vált.

Milyen szolgáltatások állnak rendelkezésre ma már a Contorg Felhasználói részére? Elsősorban felhős és webes alkalmazás minden, az alábbi funkciókban felsorolt lehetőségekkel.

 • NAV Online számla adatszolgáltatás
 • E-számlázás, felhőben is
 • NAV online vevőszámla letöltés
 • NAV online pénztárgépi adatok letöltése
 • Számlaimportok, XLS, CSV és Számlázz.hu csv formátumokban
 • NAV online szállítói számla letöltés
 • Automatikus kontírozás, öntanuló rendszerben
 • Banki fájlimport betöltése, partnerfelismerő és öntanuló rendszerben
 • Contorg Ügyfélkapu rendszer – webes alkalmazás
 • Contorg Webrendelés – webes alkalmazás
 • Contorg Evolut Dokumentum-kezelő lokális, vagy felhős alkalmazás

A digitális könyvelés lehetőségének alapját adó, online számlaletöltések feldolgozása az eddig megszokott kézi adatbeviteltől teljesen eltérő könyvvezetési eljárást jelent. Ez már a XXI század könyvvezetéséből elővetített kicsi előzetes. Ezzel fel lehet használni a letöltött, és így készen kapott szövegeket, számlahivatkozásokat, partnerneveket, számlatételeket, megnevezéseket, áfakulcsokat, stb. anélkül, hogy ezeket kézzel kellene beírni. Ezek miatt a minden napos munkában az eddig megszokottak helyett új eljárásokat kell kialakítani, működtetni, amely biztosítani tudja a folyamatos könyvelési munkát.

A meglévő 15 banki fájlformátum a jelentkező igényeknek megfelelően a jövőben fokozatosan és állandóan bővül. A letöltések tartalmi ellenőrzése kizárólag a gyakorlatban jól használható szempontok (gyors beemelés, kontírozás, felelősségi szintek megosztása, stb.) szerint változik, bővül, mindenkor az automatizálhatóságra törekedve, a kényelmes munkavégzés jegyében. Nincs külön konvertálás, nincs külön pénzügyi nyilvántartás, külön adatbázis, azonnal minden import ezen az egy programon belül futtatható, egy közös adatbázisban, legyen az lokális, helyi, vagy felhős alkalmazás. Nincs szükség külön fejlesztőktől származó rendszerek összekapcsolására, így a megvásárlásukra sem, mert minden egy helyen, az Evolut rendszerekbe beépítve működnek. Ez így megéri a felhasználóinknak is!

Felhasználóinknak saját szolgáltatásban biztosítunk felhős, e-számlás megoldásokat, minden felmerülő kérdést, problémát egy helyen, a Contorg Ügyfélszolgálaton intézhetnek!

A Contorg Evolut rendszert alkalmazni kívánó könyvelők számára a gyakorlatban már használt, kialakított módszertani ajánlásokkal segítünk munkájuk megszervezésében. A jelenleg működő funkciók megtekintéséhez kattintson ide!

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2023. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak
Felhőalapú vállalat irányítási rendszer pályázat