Egyszeres Könyvvitel a Gyakorlatban

Ez a  2023-as  átdolgozott, bővített kiadás. Az ára sajnos a mai költségviszonyokat tükrözi.

Könyvvezetési útmutató és példatár egyéni vállalkozók, társadalmi szervezetek egyszeres könyvvezetési kötelezettségének teljesítéséhez. Aki még nem ismeri, most megtanulhatja; aki már ismeri, e könyv segítségével magabiztosabban végezheti az egyéni vállalkozók, őstermelők és társadalmi szervezetek könyvelését.

Szerző: Regős Gábor
Kiadó: Contorg Kft. 2023
Terjedelem: 298 oldal
Ára: 19.900 Ft + postaköltség

 

EZ A KIADVÁNY A 2009-BEN MEGJELENT ELSŐ KIADÁS NEGYEDIK, 2023-AS ÁTDOLGOZOTT KIADÁSA!

MEGRENDELÉSEKET KÉRJÜK A KIADÓ CÍMÉRE ELJUTTATNI: info@contorg.hu !

 

Ez a negyedik, 2023 októberétől kapható kiadás olyan példatárral, kézi könyvelést részleteiben bemutató fejezetekkel rendelkezik, amelyből egy pályakezdő is képes lesz megtanulni  az egyszeres könyvvezetést. A könyvben olyan kinyitható, kiváló nyomdatechnikai megoldással készített 2×A3 méretű leporellók vannak Pénztárkönyvre, Naplófőkönyvre, amely a példatár eseteinek kézi könyvelési módszereit, tételeit mutatja be – hivatkozva a szabályokra – sőt ugyanezeket a számítógépes  könyvelési fejezetben is bemutatja – a kézi könyveléssel összehasonlítható módon. A könyvben található kézi könyvelés méretben, és részleteiben is megegyezik az e célra nyomtatványboltban kapható volt könyvelési nyomtatványokkal. Ezzel teljesen a kézi könyvelés érzését kelti, aki ezt használta már, annak nagyon ismerős lesz a könyv fő témája.

Igazi tananyag annak, aki szeretné megtanulni az egyszeres könyvvezetést! A korábbi kiadások ezeket a kézi könyvelést bemutató nagy méretű 2×A3-as íveket nem tartalmazzák, illetve az ott bemutatott megoldások egy része már elavult.

2023-ban megrendelt és kifizetett könyv árát az Evolut Egyszeres Könyvvezetési program megvásárlása esetén beszámítjuk annak árába!

Aki még nem ismeri, e könyvből megtanulhatja, aki már ismeri, e könyv alapján könnyen, gond nélkül és hibátlanul végezheti az egyéni vállalkozók, őstermelők és társadalmi szervezetek könyvelését – mindazokét, akiknek egyszeres könyvvezetés kötelező. A könyv a gyakorlati életből vett példákkal, magyarázatokkal bemutatja az egyszeres könyvvitel teljes folyamatát, a jobb megértés érdekében kézi és gépi mintakönyvelést is ad valamennyi lehetséges gazdasági esemény pénztárkönyvi és naplófőkönyvi könyvelésére. A könyv teljesen az alapoknál kezdi az egyszeres könyvvezetés bemutatását, a felmerülő feladatok megoldását. Így külön fejezetben foglalkozik a hagyományos, kézzel vezetett könyvelés technikájával és a számítógéppel végzett könyvelés kivitelezésével. Ezzel a megoldással jobban meg lehet érteni a számítógépes könyvvezetés lényegét, különösen, ha ismert előttünk annak kézi megoldása. Összefoglalóan bemutatjuk a társadalmi szervezetek egyszerűsített mérleg és eredmény-levezetés szabályait, továbbá az egyéni vállalkozókon adózási, járulékfizetési és könyvvezetési lehetőségeit. Ajánljuk e könyvet magánkönyvelőknek, könyvelőirodáknak, de a feladat iránt érdeklődő vállalkozóknak, őstermelőknek, társadalmi szervezeteknek egyaránt.

 

A szerző, Regős Gábor adótanácsadó az Önadózó újság egyik alapítója, a Könyvelőirodák Országos Szövetségének elnöke, A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete elnökségi tagja, a Contorg Kft ügyvezetője, 1979 óta foglalkozik könyvviteli programszervezéssel. Három évtizede a mai napig gyakorló könyvelő és adótanácsadó.

 

A könyv egységes példatárat tartalmaz az egyes gazdasági események pénztárkönyvi és naplófőkönyvi könyvelésének kézi és szoftveres bemutatásához. A könyv függelékében található a kézzel vezetett pénztárkönyv és naplófőkönyv mintája. Amennyiben érdeklődik a könyvben bemutatott program iránt, úgy kérjük töltse le az egyszeres programunkat, amihez a könyvet megvásárlóknak kérelmük esetén 30 napos licencet biztosítunk.  A Contorg Egyszeres Könyvelőprogram képes a NAV Online számlák letöltésére, könyvelésére, fel van készítve az ÁTALÁNYADÓZÓ egyéni vállalkozó sajátos könyvvezetésére, amely során a havi adóalapot gombnyomásra átadja választás szerint vagy a Contorg Bérprogramnak számfejtésre, vagy azonnal elkészíti NAV58-as bevallást. Mivel integrált egyszeres könyvelési rendszerről van szó, a könyveléssel integráltan benne van egy NAV Online kompatibilis számlázóprogram, és egy házipénztár program a pénzkezeléshez.

 A könyvben szereplő program Contorg Kft. Evolut Egyszeres Könyvviteli szoftvere fut felhőben, egyes gépen és helyi hálózaton. Bár a könyv 2016-ban íródott, az egyszeres könyvvezetés szabályai azóta nem változtak. A belőle levezethető adóalapok után fizetendő adómértékek változhattak ugyan, de ez az egyszeres könyvvezetés technikáján mit sem változtat.

 

Ha érdekli  az “Egyszeres könyvvitel  a gyakorlatban” című szakkönyvünk, akkor küldjön nekünk itt egy üzenetet, amiben adja meg számlázási- és szállítási címét, telefonszámát, e-mailcímét, ha Ön vállalkozásként rendeli meg, akkor az adószámát is.
Adatai alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot, illetve megküldjük a díjbekérőt!
KÉRJÜK SZÁLLÍTÁSI CÍMÉT és E-MAIL CÍMÉT, adószámát IS ADJA MEG!

 

 

 

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2024. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak
Felhőalapú vállalat irányítási rendszer pályázat