Evolut Befektetett Eszköz-rendszer

Az Evolut programcsaládban a Befektetett Eszköz-nyilvántartó modul teljesen átfogó tárgyi eszköz-nyilvántartást biztosít, a főkönyvi rendszerrel integrálható módon. Magába foglalja az immateriális javak, és tárgyi eszközök teljes nyilvántartását. A program az értékcsökkenést a számviteli törvény szerinti, továbbá az adótörvény szerinti szabályok szerint számolja el, az adóalap korrekcióról listát készít, továbbá figyeli a fejlesztési tartalék határidejét.

A befektetett eszköz-nyilvántartó program szolgáltatásai összefüggenek  a használt főkönyvi könyvelés opcióival. Integrált használat esetén a cégre érvényes elszámolási módot, a modul főkönyvi kapcsolatait be kell állítani. Amennyiben használatára nem az Evolut főkönyvi rendszerrel integráltan együtt kerül sor, ez a beállítás nem szükséges. Minden, a számviteli törvényben nevesített állományváltozást a gyakorlati életben kivitelezhető és értelmezhető módon végez el a program. Ehhez előre be van állítva (a módosítható) eszközanalitika minden állományműveletének főkönyvi könyvelési tétele, az eszközanalitika könyvelési naplója, az alkalmazott értékcsökkenés-elszámolás gyakorisága, a 100.000 Ft alatti eszközök értékcsökkenés-elszámolási módja, a beruházások könyvelésének azonosítója, az allokációs hivatkozások, stb. Aktiválás esetén a 161-es Beruházások főkönyvi számláról átkönyveli az adott eszközcsoport főkönyvi számlájára az aktivált bruttó értéket. Az üzembe helyezett eszköz adatai lekönyvelésre kerülnek a főkönyvben, továbbá elkészül az üzembe helyezési okmány is.A rendszer teljes integráltsága miatt használata nagyon kényelmes, megbízható, a kétszeres értékcsökkenés-elszámolás lehetőség kizárt. 

A program eszközökkel kapcsolatos egyedi műveleteinek képernyője:

 

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2021. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak