Evolut Anyag- Készletgazdálkodási Rendszer

Az Evolut Készletgazdálkodási rendszer egyik alapvető funkciója a raktári anyagnyilvántartás. Ez a funkció azonban olyan további technikai lehetőségekkel van kiegészítve, aminek következtében a rendszer széles szolgáltatási skálán ad támogatást akár értékesítési készletgazdálkodási, vagy adózási tevékenységhez.

Anyagnyilvántartás sokféle lehet. Az az anyagnyilvántartás, amit az Evolut Készletgazdálkodási rendszerében végezhetünk:  összetett szolgáltatásnak tekinthető. Az anyagoknak belső rendszerezésen alapuló nyilvántartási (cikk)száma / neve mellett még van több ilyen adata is. Ilyen például a beszállítói cikkszám, a vevő-cikkszám, a másodlagos cikkszám, háromféle vonalkód, három nyelvű megnevezés, VTSZ-, KN- és BTO kódok, stb. Egy-egy cikk keresését külön rutin segíti, a beazonosítást képpel is könnyíti a program.

A készletprogram a beszerzett készletek értéket az egyes tényleges beszerzési árakból (göngyölt-mérlegelt) átlagáron számítja, és képes a szállítási- és vámköltségeket a beszerzési árba már a bevételezéskor automatizáltan beolvasztani. Kiemelt figyelmet érdemel az a képessége, hogy a mezőgazdaság / állattenyésztés speciális készletkönyvelését is ismeri, akár devizában is képes azt kimutatni. Beépítve tartalmazza és integráltan használja a környezetvédelmi termékdíjakat, ezekről kimutatást és bevallási segédletet készít, minden előírt KT-feltételnek megfelel. Fel van készítve egyedi- és csoportos gyári számos nyilvántartásra, sarzs-számok kezelésére, azok készletmozgásának figyelemmel kísérésére, a szavatossági idő nyilvántartására, a készletek alakulásának figyelésére, másodlagos mennyiségi egységek kezelésére, nettó- és bruttó súlyok nyilvántartására.

Két változatát fejlesztettük ki: az egyik a jövedéki, a másik a felvásárlói tevékenység sajátos körülményeire készült.  A jövedéki engedélyes kereskedői változata megfelel az ide vonatkozó jogszabályi előírásoknak, alkalmas jövedéki termékek kezelésére, tárolására, (számlázással összekapcsolt Jövedéki Kereskedelmi rendszer használata esetén) számlázására, a vámhatóság részére szükséges jövedéki listák biztosítására, továbbá megfelel a jövedéki törvényben előírt feltételeknek. A felvásárlói változata a sajátos mezőgazdasági terményfelvásárlás körülményeire készült komplett (Felvásárlói Kereskedelmi) rendszer változat, ami nem csak a felvásárlási jegyek szabályos elkészítésére alkalmas, hanem az őstermelői adatszolgáltatásokat is elvégzi, sőt a NAV 08-as járulékbevallásába is átadja.

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2021. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak