Könyvelőirodai Főkönyvi rendszerismertető

A Contorg Evolut7  (Pro) Pénzügyi és Számviteli rendszer  az összköltség-könyvelés mellett vezetett  6-os, 7-es költséghelyek úgy alkalmazza, hogy azok nem zavarják az összköltség alapú eredmény-kimutatás elkészítését. Az általunk kialakított módszer harmonikusan épül össze az összköltség-könyvelés szabályaival. Ezt a gyakorlatot már másfél évtizede alkalmazzuk a Contorg rendszerekben. Természetesen az elsődleges 6-os, 7-es költségkönyvelést is kiválóan kezeli.

Tekintettel ezekre a képességeire bizton állíthatjuk, hogy kategóriájában kiemelkedő szolgáltatásokat biztosít Önnek is a Contorg Evolut Rendszer!

Az Evolut Főkönyvi Rendszer a hagyományos könyvelési naplókat  (vevő, szállító, bank, pénztár, vegyes-könyvelés) vezeti . Ezek a naplók tetszés szerinti számban bővíthetők. A szoftver azonnal biztosítja az adott könyvviteli terület analitikus és pénzügyi  nyilvántartásait, az adatrögzítésnél felvitt adatok azonnal bekerülnek a főkönyvi számlákba, illetve főkönyvi nyilvántartásokba, mérlegbe, adóanalitikába, stb.

A rendszer több dimenzióban képes a részletező nyilvántartások egyidejű vezetésére, ezekből az analitikákból többféle, külön (tartalmukban előre meghatározható) kimutatások készíthetők. Kiemelkedő szolgáltatásai közé tartozik a vezetői számvitel könnyű, előre beállítható úgynevezett paraméterezhető vezetése, valamint a könyvelésbe integrált sorozatszámlázás.

Az Evolut7 rendszer lehetőséget biztosít az összköltség-eljárás szerinti eredmény-kimutatás mellett a másodlagos 6-os, 7-es könyvelés folytatására, de természetesen alkalmas az elsődleges 6-os, 7-es költséghely könyvelésre, illetve az elsődleges 5-ös – költségnem-könyvelésre is. A vezetői számvitelnél fontos főtevékenységek, egyedi  tevékenységi egységek (Costcenter) összesített eredmény-kimutatása a hagyományos  főkönyvi könyvelés mellett készül, azonnal rendelkezésre áll. Mindez az Evolut7  verziónak alapszolgáltatása! Ezzel a megoldással kis- és középvállalatok jellemző igényei is kielégíthetőek, belső elemzések céljára listái Excelbe átadhatók, PDF-be lementhetők.  Gyűjtőrendszerén keresztül ezek az adatok tovább szűrhetők. A költséggazdálkodás igényeit Tevékenységi eredmény-analitikával igyekszik kiszolgálni. Ennek egyik megoldása, hogy a költségviselők nyilvántartásai mellé állíthatók azok árbevételei, így sokkal többet informál. 

Teljes áfa nyilvántartást készít, kezeli a fordított áfát, az adó megosztását arányosítással, illetve ezeket az adatokat átadja az ÁNYK-ba, továbbá az uniós kapcsolatok nyilvántartásai között a szükséges jelentések [60-61] is rendelkezésünkre állnak. Ezekre a kész listákra további szűrések végezhetők, mint például partnerre, cikkre, gyűjtőre, időszakra, költségviselőre, áfakulcsra, kiegyenlített előzetes áfákra, stb. A házipénztár része a rendszernek, a pénztárbizonylatokat is elkészíti, sőt ezek szigorú számadású bizonylatként is kezeltethetők.

Hatékonyságot jelent a könyvelők számára, hogy a Contorg ContMaster HR rendszerből, illetve a Contorg Evolut EVL Bérprogramból elektronikus úton veszi át a vegyes-naplón keresztül a bérfeladásokat, ezzel is csökkenti a kézi könyvelésre fordított időt. Ha erre tekintünk, akkor a vegyes könyvelést már csak egy-két rendező tételre kell használni. Kényelmes az adatrögzítés, az előre beállítható gyűjtő, költséghely, deviza, áfa-alanyiság, stb. megadásával.

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2024. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak
Felhőalapú vállalat irányítási rendszer pályázat