Evolut Számlázó rendszer ismertető

Az Evolut Számlázó program nem csak egy csupán számlázásra felkészített program, ennél jóval többre képes, ugyanis az Evolut Főkönyvi-pénzügyi programmal integrálható funkciói miatt nagyobb igények kielégítésére is megfelelő. Az “Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatást” 2016-tól kezdve készíti el. A számlázási nyilvántartásokból  azonnali lista kérhető a kiszámlázott cikkekről, egyes vevők részére kiszámlázott cikkelemekről különböző sorba rendezési és szűrési feltételek szerint. A program nagyon részletes törzsadatokkal rendelkezik. A törzsadatok alkalmazása miatt működése, kezelése kényelmes, mert ezek között minden, a számlázást elősegítő, támogató szolgáltatás. Számlázás közben szinte csak a számlázási tétel szövegét pontosító, kiegészítő, vagy különösen fontosnak tartott jellemző adatokat, üzeneteket kell beírni.  Az alapértelmezett programhasználatot az adott munkakörben szükséges feltételekhez lehet  beállítani. Ezek  szintén azt a célt szolgálják, hogy számlázás közben a lehető legkevesebb adatot kelljen törzsből választani, a számlakészítés egyszerűbb és gyorsabb legyen. Az EVA-s, KATA-s számlakiállítók számára  a program az egyszerű és pontos adatkezelést előre beállítható módon kínálja fel.

A cikktörzs többszintű cikkszámrendszerre van kialakítva. Az egyszerűbb esetekre tekintettel háromszintű megoldást is lehetséges. A cikkszámrendszer könnyen kezelhető, mert a cikkszám kialakításakor a szükséges pozícióhelyeket a program önműködően osztja ki. Felépítési logikájának köszönhetően kézben tartható módon lehet szabályozni, vagy áttekinteni a cikkrendszer főkönyvi és anyagkönyvelési műveleteinek összefüggéseit, paramétereit. A cikkcsoport szintjén lehet meghatározni, hogy készletkönyvelés történjen-e az adott csoportba sorolt cikkek nyilvántartó kartonján.
A program készletnyilvántartással való közvetlen összekapcsolása a  Kereskedelmi rendszer működését teszi lehetővé!

A program használhatóságára jellemző néhány, kiragadott tulajdonság:

 • Belföldi, uniós, és export számlakészítés
 • Szolgáltatások számlázása (ez a változat készletet nem kezel)
 • Zártrendszerű számlanyilvántartás
 • Előlegszámla-készítés
 • Módosító számla-készítés
 • Jövedéki számla-készítés, nyilvántartás
 • Sorozatszámla-készítés
 • Árjegyzék-készítés, nyilvántartás
 • Kedvezményrendszer vevőnként, vevőcsoportonként
 • Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás
 • Zárt számlaszám-képzés, eredeti, és másolatok készítése a többször módosított NGM rendeletnek megfelelően
 • Könyveléssel, pénzügyi folyószámla-nyilvántartással, pénzügyi levelezéssel, áfa-nyilvántartással, partner- és cikktörzs-adatokkal összekapcsolt működés
 • Grafikus használat, cégembléma alkalmazás, színes nyomtatás
 • Tetszőleges devizában készíthető számla
 • Automatikus árfolyam-különbözet elszámolás
 • Automatikus kerekítési-különbözet számítás
 • Szabadon megadható, tetszőleges hosszú számlaszöveg, megjegyzés alkalmazása
 • Számlaadatok exportálása Excelbe
 • Számlázási adatok importálása saját más számlázó programoktól – Excelből

A számlázó program összekapcsolható készletkezelő, anyag-raktári modullal, amelyekkel együtt kereskedelmi rendszert alkot, amelyet fel lehet szerelni árajánlat-készítő, árjegyzék-készítő, rendelés-felvételi modulokkal.

Mi az a sorozat-számla készítés?

Sorozatszámla-készítő programszolgáltatást azok használhatják sikeresen, akiknél állandóan és rendszeresen, ritkán változó díjakon, ugyanazon vevőkörben, rendszeres időközönként (pl. havonta) megismétlődő (tehát sorozatjellegű) szolgáltatások kiszámlázására van szükség. Például: kábeltévé előfizetési díj, bérleti díj, könyvelési díj, biztonsági szolgálat díja, stb. A sorozat-számlázó program emberi kéz érintése nélkül a rendszer törzsadatai között beállított megadott szempontok alapján annyi számlát készít el önmagától elindítása után, ahány partner érintett az adott szolgáltatás igénybevételében. Az elkészített számlákat fájlba is ki lehet íratni, ahonnan nyomdai úton csekkel felszerelt számlák állíthatók elő. Ha a program össze van kötve a Contorg Evolut Pénzügyi és Számviteli Rendszerrel, akkor programon belül kezelhető a pénzügyi teljesítés, illetve az adatok azonnal a főkönyvbe, mérlegbe, áfaanalitikába, pénzügyi folyószámlákba való bekerülése érhető el.

A rendszert sikerrel használják önkormányzatok, önálló vállalkozások, könyvelőirodák, egyéb szervezetek, ahol fontos a nagy mennyiségű számlák rövid idő alatti elkészítése, a befizetések gyors, ellenőrizhető kezelése, a hátralékos számlák figyelése, rendezése.

A sorozatszámla elnevezést egyedül mi a Contorg szoftverekben használjuk immár két évtizede:   Ez a fajta programszolgáltatás ritka, régebben az önkormányzatok szoktak települési kommunális hulladék-szállítási problémáik megoldásához megtalálni bennünket. 1.000 darab számla elkészítése hozzávetőlegesen a gép sebességétől függően 3-4 perc.
Ezt a programszolgáltatást még a DOS-alapú CF2000 főkönyvi rendszerünkben található számlázóprogramban 1995-ben ezen a néven építettük be. Az automatizált számlázást erre a névre mi ezen a formában neveztük el.  Ezt tovább hoztuk ide az Evolut Számlázó rendszerünkbe is. A számla mai formáját, tartalmát, megjelenését  Regős Gábor tervezte még 2003-ban, azóta minden Windows alapú Contorg számlázó program ezt formát, megjelenést használja. A számlába beilleszthető a logó, vagy az aláíró saját kezű aláírásának képe. Lehetőség van EDI számlázásra, pdf-be számlázásra.

Jövedéki számlázás a készletmodullal összekapcsolva biztosítja a jövedéki engedélyes kereskedők, valamint a felhasználói engedélyesek számára előírt nyilvántartások vezetését.

 

 

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2021. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak