Vélemények

 • Több könyvelő programban dolgoztam már, de a legprecízebb munkát az Evolut programmal tudom végezni. Az általam használt programok számos közös vonással rendelkeznek, ennek ellenére sok különbséget is megállapítottam.

  Az Evolut rendszer modern, letisztult, egyszerű, felhasználóbarát. Már a programok megjelenése is mást-mást sugall, más-más érzést vált ki a felhasználóból. Ami első pillanatban megfogott az Evolut programban, az a megjelenése volt. Letisztult és elegáns, nem hivalkodó, nem használ élénk, a szem számára frusztráló színeket. Sokak számára furcsa lehet, hogy egy ilyen apróságot megemlítek, de volt alkalmam olyan programmal dolgozni, ami rendkívül irritálta a szememet, ezáltal a munkámra is kevésbé tudtam koncentrálni. Mikor elkezdtem az Evolut programot használni feltűnően gyorsan átláttam a használatát, szinte magától érthető volt mit, hol keressek. A program kínálta listák pedig még hatékonyabbá és gyorsabbá teszik a munkát, valamint az eltérések, hibák felfedezése is sokkal gyorsabb. Nagy előnynek tartom, hogy az Evolut külön kezeli a Mezőgazdasági és Vas-, acél fordított adót is, ami az áfa bevallás gyorsabb elkészítését szolgálja.

  Természetesen nem minden program ennyire felhasználóbarát, vannak kevésbé logikusan felépített rendszerek, ahol többszöri nekifutásra sem találtam meg dolgokat, vagy ha mégis sikerrel jártam összeomlott a rendszer, ami olykor elég bosszantó. Mióta az Evolut programot használom, sokkal gyorsabban tudom rögzíteni a számlákat, mivel a könyvelési tételek felvitele között nem kell az egérrel bajlódnom. Régebben sokat bosszankodtam, mivel számos programban a mentés csak külön az egér segítségével volt lehetséges, és persze a mentés mellett közvetlenül a visszavonás gomb helyezkedett el, így egy kattintással töröltem a már felrögzített tételt. Ma már nincs ilyen problémám, hiszen nem kell egeret használnom a tételrögzítéshez.

  Számomra sokat jelent, hogy mindig újítják a programot az aktuális változásoknak megfelelően, amivel lehetővé teszik a hatékonyabb, precízebb munkát. Mindemellett segítőkészek, problémáinkat a lehető leghamarabb megoldják, kérdéseinkre készségesen válaszolnak, ami sajnos nem minden programfejlesztőről mondható el.

  Úgy érzem az Evoluttal sokkal pontosabb, korrektebb munkát tudok végezni rövidebb idő alatt és kevesebb stresszel.

  Programváltás után - Szalma Eszter mérlegképes könyvelő
 • A Contorg programokat 1993 óta használom. Minden Contorg programról elmondható, hogy rövid idő alatt, különösebb előképzettség nélkül, kis gyakorlással megtanulható a használatuk, könnyen kezelhetők, könyvelőbarát, letisztult, fölösleges információktól mentes a kezelőfelületük, logikus, szakmai szempontokat (könyvelő) messzemenőkig szem előtt tartó felépítésűek.

  Jelenlegi munkahelyemen jelentős számú devizás bizonylatot kell rögzíteni. Az árfolyam különbözetek automatikus elszámolása hatalmas feladatot vesz le rólam. Ha a rögzítésnél helyes adatokat adtunk meg, nyugodtan hagyatkozhatunk a program számításaira és elszámolására. Az átutalási különbözetek elszámolását szintén remekül oldották meg.

  A program által biztosított listák átgondoltak, jól áttekinthetőek, könnyen értelmezhetőek. Egy későbbi bizonylat visszakeresése nagyon leegyszerűsödik. Kitűnően használható a főkönyvi számlák PDF formátumú nyomtatási lehetősége. Az ilyen formátumú fájlokat CD-re írva archiválhatjuk a főkönyvi kartonokat.

  A program segítségével nem kell a kontírozásba külön energiát fektetni. A vevőt, szállítót neve alapján azonosítja a program. A gyakori gazdasági eseményeket törzsadatként el lehet tárolni, hozzá rendelni a főkönyvi számlaszámot, ÁFA kulcsot, illetve a gazdálkodó szervezet sajátosságainak megfelelő költséghelyet, költségnemet.

  Ha gazdasági eseményt nem tároltunk, akkor ki kell választani a megfelelő főkönyvi számlaszámot egy legördülő ablakból. A bizonylat könyvelése után kinyomtatjuk az adatrögzítési bizonylatot, melyen minden szükséges adat megtalálható és befejeződött a művelet. Ezt talán hosszabb leírni, mint megtenni.

  A DOS-os Contorg programokban jól bevált bizonylat- és tételgyűjtő az Evolut programban is a megszokott módon működik. Sőt bővült a szolgáltatás, hiszen nem csak vevő, szállító, főkönyvi listát, hanem főkönyvi kivonatot is lehet kérni a tételgyűjtőre. Ez a vállalkozásra (könyvelőre) bízott szempontok szerinti gyűjtést jelent. Jól használható pályázatok projekt elszámolásánál.

  Számos ÁFA kód került beépítésre, ami tovább bővíthető. A magyar ÁFA törvény időnként túlbonyolított előírásainak megfelelő listákat biztosít. A számlák pénzügyi rendezettségét, rendezetlenségét jól leköveti. Megfelelően paraméterezett állomány esetében átadja az adatokat a bevallás kitöltő programnak.

  Pénzügyi analitikája megbízható analitikák készítésére alkalmas. Vevő követelésekről, szállítói kötelezettségekről napra kész információkat szolgáltat, fizetési felszólítás, egyenlegközlő, késedelmi kamat levél nyomtatható vele.

  A Dos-os CF2000 program is képes volt beszámolók elkészítésére. Az új Evolut program képes a nyomtatványboltban kapható, „mindenki” által ismert beszámoló elkészítésére. Ettől természetesen lényegesen többet tud. A „többnyelvűség” nem korlátozódik a beszámolóra, főkönyvi kivonatot, főkönyvi számlát lehet vele más nyelven nyomtatni.

  A Contorg ContMaster HR bérelszámoló programból gombnyomásra megtörténik a bérfeladás könyvelése. Egy számlázó programból átemelhető a kimenőszámlák sokasága. Látszik az egész rendszeren, hogy átgondolt. A számviteli és adójogszabályokat ismerő, azokat alkalmazó szakemberek állították össze. A rendszer folyamatosan fejlesztés alatt áll, a felhasználók igényeihez van igazítva. A programtámogatással és ügyfélkezeléssel elégedett vagyok.

  Toolex Kft - Tóth Imre főkönyvelő
 • Társaságunk közel 20 éve foglalkozik társaságok részére könyvelési szolgáltatás végzésével. Kezdetektől fogva a Contorg Kft. programját használtuk megelégedéssel.

  Jelenleg társaságunk kétféle könyvelési programot használ.

  Az egyik az SAP mely egy egységes vállalatirányítási rendszer részét képezi, és egy cégcsoport tagvállalatainak a könyvelését végezzük.

  A másik a Contorg Kft. programja, mellyel több mikro- és kisvállalkozás könyvelését végezzük.

  Kollégáink mind a két programot szívesen használják, munkájukat jelentősen megkönnyítik.

  Bátran ajánlom a Contorg Kft. könyvelési programját minden mikro- és kisvállalkozás részére, hiszen a program kezelése könnyen elsajátítható, probléma esetén megfelelő szakmai háttér segíti a munkánkat.

  MET Kft - Dr. Bodnár Sándor ügyvezető
 • Társaságunk több mint 25 éve foglalkozik társaságok, egyéni vállalkozók, alapítványok részére könyvelési szolgáltatás végzésével. Már a kezdetektől fogva a Contorg Kft által fejlesztett szoftvereket használjuk nagy megelégedettséggel. A program logikus felépítésű, kezelése könnyen elsajátítható, felhasználóbarát környezet jellemző. Ha valaki szán rá egy kis időt és energiát, a beépített gazdasági események és automatizmusok beállításával jelentősen lerövidítheti a bizonylatok rögzítésére szánt időt. A Contorg Kft által fejlesztett Evolut Főkönyvi Rendszer kezelhetőségén látszik, hogy a fejlesztő csapat elég erősen jelen van a könyvelés terén, saját tapasztalataikat felhasználva fejlesztik programjaikat. Esetlegesen előforduló probléma esetén bátran fordulhatunk segítségért a Contorg Kft-hez.

  Cégünk jelentős számú külföldi tulajdonú cég (német, olasz, portugál, francia) könyvelését végzi. Ezekben a cégekben jelentős forgalmat bonyolítanak devizában. A program helyesen és felhasználóbarát módon kezeli a külföldi pénznemben történő műveleteket. Az automatikus árfolyam különbözet elszámolása segítségével jelentős terheket vesz le a könyvelő válláról. A program előnye, hogy az aktuális könyvelést, követelést, kötelezettségeket, főkönyvet egy gombnyomásra képes a beállított devizában listázni. Erre a legjobb példa, egy általunk könyvelt német tulajdonú cég, amely EUR-ban vezeti könyveit.

  A folyamatos könyvelést segítendő számos paraméterezési lehetőség van beépítve a programba, amely lehetővé teszi az egyedi igények kiszolgálását is. (ÁFA kódok paraméterezése, Fordított ÁFA, folyamatos gazdasági események, jelentések készítése, költséghelyek, gyűjtők használata stb…) A beépített védelmi mechanizmusoknak köszönhetően a program jelzi, ha pl. egy számlát többször rögzítenénk, ill. a könyvelési egyezőtlenségek esetén nem enged továbblépni.

  Az ÁFA listák készítése logikus, áttekinthető. A rendezett, részben rendezett, rendezetlen tételeket is jól kezeli a program.

  A fentiekre tekintettel bátran ajánlom más könyvelőirodák, mikro-, kis-, középvállalkozások könyvelését végző könyvelők számára a Contorg Kft által fejlesztett programokat.

  Rentabilitás Kft - Ombodi Zsolt,Vezető könyvelő
 • Német tulajdonban lévő társaságunk, a Josef Seibel Kft cipőgyártással illetve annak értékesítésével foglalkozik. A világ számos országában vannak kapcsolt vállalkozásaink, akikkel konszolidált beszámolókat is készítünk. Évek óta a Contorg Kft programjaiban végezzük a Kft könyvvezetését, amellyel nemcsak a könyvelőink, de a tulajdonosi és vezetői kör is elégedett a programmal készített analitikák, kimutatások miatt. Közvetlenül a programból kerülnek elkészítésre a controlling számára szükséges információk is német nyelven.

  2012-től áttértünk az euróban való könyvvezetésre, aminek gyakorlati lebonyolítása gördülékenyen zajlott le ebben a programban. Segítséget kaptunk az euróban történő könyvelés és elszámolás gyakorlatának elsajátításához, az adózási előírások és a magyar számviteli törvény követelményeinek betartásával.

  Mind a társaság gazdálkodását ellenőrző szervek, mind pedig a nemzetközi könyvvizsgáló cégünk elégedetten nyilatkoznak a program átláthatóságáról, gyakorlati alkalmazhatóságáról, ugyanakkor az is fontos szempont, hogy a többmilliárdos forgalom ellenére mindezt korrekt áron biztosítja számunkra a Contorg Kft.

  Főkönyvelőként számomra pedig az a legfontosabb, hogy a devizás könyvelésből adódóan folyamatosan felmerülő kérdésekre és problémákra hatékonyan tudunk reagálni, melyhez mindig naprakészen állnak rendelkezésemre a Contorg Kft munkatársai.

  Josef Seibel Kft - Szabó T. Kata Főkönyvelő
Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2024. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak
Felhőalapú vállalat irányítási rendszer pályázat