Híreink, aktualitások

  • 2023. december 19.

    2024-es Terméktámogatás

    Minden évben, december közepe táján kiadjuk a következő évi terméktámogatások megrendeléséhez szolgáló űrlapokat.
    Évek óta ez már felhőből történik, a programjaink Impresszum menüjének következő évi terméktámogatás megrendelése sorára kattintva indul el.
    Az alkalmazás össze van kötve a licencnyilvántartással, így Ön azonnal láthatja az eddig használt programok, modulok, opciók listáját. Ezek figyelembe vételével pár kattintással intézheti ezen ügyeit.
    Az e-számlánál ettől az évtől kezdve a Contorg Kft biztosítja a digitális bélyegzőt, hitelesítést minden PDF-ben elküldeni kívánt dokumentumra. Ennek díja beépült a 2024-es e-számla szolgáltatásunk díjába.

    2024 terméktámogatás megrendelése

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Tisztelt Felhasználóink!

    Irodáink 2023 december 21-től a január 2.-i munkakezdésig zárva lesznek. Ez idő alatt ügyeleti rendszerben tudjuk a hozzánk forduló partnereink kérését teljesíteni.
    Ez azt is jelenti, hogy az azonnali megoldás helyett 1-2 napos átfutási idővel tudjuk teljesíteni  a kéréseket. Kérjük megértésüket és türelmüket! — Köszönjük!

    ____________________________________________________________________________________________________________

  • 2023. június 30.

    EPR-DÍJ

    EPR rendszer bekerült a készlet és számlázó rendszereinkbe

    A 2023. július 1-től új kötelezettségként lesz jelen a hulladékgazdálkodás kapcsán az EPR díjfizetés, ami kétségkívül a 2023-as év eddigi legnagyobb változását jelenti.


    A jogszabályi előírásoknak megfelelően a Contorg Evolut Számlázó és Készletmodulok 9.23.6.1 verziószámú programjában kiadtuk a hatályos előírásoknak megfelelő rendszereinket.
    Az módosított  partner- és cikk törzsadatok megfelelő beállítása után automatizáltan működik az integrált rendszer. A számlázásban is változások következtek be az EPR-Nyilatkozatok alkalmazása miatt. 
    A programok Impresszum menüjében az Online Tájékoztató menüpontban a Készletgazdálkodási rendszernél érhető el a Kezelői Tájékoztató, amely segíti az új rendszer használatát.
    Ugyanebben a tájékoztatóban adtuk meg Szakértő cégpartnerünk elérhetőségét, akik jó ismerői mind a környezetvédelmi termékdíj- illetve az EPR-díj rendszereknek, másfél évtizedes kapcsolatunk alapján fogadják Felhasználóin kéréseit.  Ebben a tájékoztatóban nagyon röviden igyekszünk megvilágítani, megkönnyíteni az új kötelezettség beállítását az érintett programokban.
    A téma miatti új  törzsadatok feltöltése nagymértékben automatizált, a későbbi alkalmazás pedig a lehető legnagyobb mértékig önműködő, a bevallás, az adatszolgáltatás, a kompenzáció rendezése csak egy gombnyomásba kerül.
    Az érintett programokat a 80/2023. (III. 14.) Kormányrendelet a „kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működésének részletes szabályairól” című jogszabályból, a díjakra vonatkozó elemeket pedig a 8/2023. (VI. 2.) EM rendeletből „A hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység ellátásával összefüggő díjak, a díjalkalmazási feltételek, valamint a díjmegfizetés rendjének megállapításáról” címet viselő miniszteri rendeletből építettük be a programba. 

  • 2023. március 29.

    OPG pénztárgép adatok letöltése

    OPG Online pénztárgép adatok könyvelésbe letöltése

    A kettős könyvviteli programokban elkészült és március 17-én kiadtuk  az online pénztárgép-napló adatállományainak letöltését tartalmazó programváltozatokat.
    Az adatok letöltéséhez és a könyvelésbe importálásához szükséges kötelező beállítások:


    Használatához rövid útmutató:
    Könyvelt cégben ki kell tölteni a “NAV Online számla fülön ” az új szekciót: “Azonosító adatok a pénztárgép adatok lekérdezéséhez (regisztrációs adatok)”
    Pénztártörzsben felvenni a pénztárgépeket. Egy pénztárhoz több pénztárgépet is fel lehet vinni.
    Pénztárgépnél az AP számot AP előtag nélkül kell megadni.
    Pénztárgépnél a sorszámozást beállítani: Napi zárás sorszámának előtagja
    Pénztárgépnél a “Bankkártyás és egyéb kártyás bevételek technikai partnere” mezőt beállítani.
    A pénztárkönyvelésből indítható az új funkció: online számla pénztárgép ikonnal gomb (OPG gomb megnyomásával). A további képernyők hasonlóan működnek a NAV online számla letöltéshez.
    Az árbevételi helynél új összerendező táblázattal bővítettük ki a már eddig is meglévő importadatok könyvelésének előkészítését a pénztárgép gyűjtői miatt. Használat közben a pénztárgépi adatok első könyvelési beállítása alapján automatikus öntanulással tárolódnak a párosítások.

    Az online kezelési leírás hamarosan tovább bővül ezzel és más újabb szolgáltatások használatának ismertetésével.

  • 2023. március 18.

    Átalányadó 2023

    Átalányadó automatizált kezelése
    A 2023-as átalányadó-szabályok változása miatt lényeges módosításokat kellett beépítenünk a Contorg Egyszeres Könyvviteli programunk eddigi változataiba.
    Ezzel a változtatással az egyszeres könyvelésből készíthető el a 2358-as bevallás negyedévente, úgy hogy a hónapok adatai részletezve vannak.
    Az átalányadózók kezelése a Contorg Bérügyviteli Rendszerben is megoldható, ugyanis itt is lehetőség van az átalányadózói bevallások elkészítésére. Azonban az átalányadó negyedéves hónapjainak bevételeiből ki kell számolni az átalányadó alapját, összegét, figyelni a göngyölítést, azonban erre a bérprogram nem alkalmas. Erre a célra a Contorg Evolut Egyszeres Könyvvezetési programunk felel meg maradéktalanul. Ez a rendszer erre a célra teljesen automatizálható, ugyanis letölthető a NAV online rendszerből minden számla, ez bekerül a könyvelésbe, ebből elkészül a 2358-as negyedéves bevallás, ami innen gombnyomásra beküldhető.
  • 2023. március 18.

    Pénztárgép adatok online

    Pénztárgépek adatainak letöltése
    Elkészült, hamarosan kiadjuk a kettős- és egyszeres könyvviteli programjainkban működő Online pénztárgépi adatok letöltését, automatizált könyvelési eljárással kiegészített programverzióinkat.
    Jelenleg az éles üzemi tesztek zajlanak, főként annak érdekében, hogy minél könnyebben legyen az új funkció használható!
    Az említett rendszereink pénztárgép-azonosítónként, üzemelési helyenként, a gép által felküldött napi záróadatokat tölti le, az árbevételi helyek, a pénztárak, a bankkártyás, és utalványos fizetési módokat öntanuló képességgel, kis kézi munkaráfordítással bíró megoldást biztosítanak.
    A letöltött adatok könyvelésénél eldönthetjük, hogy pénztárba, vagy vevőbe megy-e a könyvelés, mert a könyvelőirodai és a céges gyakorlat sokszor elválik egymástól, ezzel pedig lehetőség lesz minden könyvelési megoldásra. A kettős könyvviteli rendszerben a vevős megoldáshoz technikai partner megnyitásával lehet gyors eredményt elérni.
     
    Átalányadó
    A 2023-as átalányadó-szabályok változása miatt lényeges módosításokat kellett beépítenünk a Contorg Egyszeres Könyvviteli programunkba. Ezzel a változtatással az egyszeres könyvelésből készíthető el a 2358-as bevallás negyedévente, úgy hogy a hónapok adatai részletezve vannak.
  • 2021. augusztus 05.

    Automatizált bankkönyvelés

    Contorg Evolut automatizált bankkönyvelés

    A Contorg Evolut rendszerek banki könyvelést gyorsító funkciója elkészült! Ezzel a fejlesztéssel lényegesen gyorsabbá válik a könyvelés. A szállító- és vevőszámlák digitális rögzítése, kontírozása után 2021. augusztustól már használható az automatizált banki könyvelés, kontírozással együtt!

    Mivel az Evolut rendszerek alapszolgáltatásai között szerepel a könyveléssel egy időben vezetett pénzügyi folyószámla-nyilvántartás (számlakiegyenlítés+összepontozás), így a 10 leggyakoribb magyar bank kivonatfájljainak feldolgozásával kényelmesebb lesz a könyvelés, több idő marad az ügyfél számviteli-, adózási problémáinak feltárására, megoldására, az ezekkel összefüggő tanácsadásra. A banki fájlok tovább bővülnek!

    2021. augusztus 25.-re a meghirdetett Fejlesztő – Felhasználó Találkozón élő adatállományokon mutatjuk be a digitális banki adatfeldolgozás menetét, és a többi digitalizációs fejlesztéseinknek – minden bizonnyal – üzleti előnyt is jelentő alkalmazásait.

    Felhasználóink a részletekről rendszeres nyilvántartást kapnak a programjaink Impresszum menüjében található „Verzió változások” menüpont alatt.

  • 2021. január 03.

    CONTORG EVOLUT RENDSZEREK 2021

    Letölthetőek a Contorg rendszerek 2021 évi változatai

    Contorg Evolut Pénzügyi és Számviteli Rendszerek

    (Kettős könyvvitel, Számlázási, Tárgyi eszköz-nyilvántartási, Készlet, Raktár, Jövedéki rendszerek, Webáruházi rendszerek, Vállalati Integrált Rendszerek) 2021-es év első programváltozata. Az időfüggő funkciók, mint például a NAV online 3.0, az ÁFA-bevallás a programban be van állítva, az érvényességi határidő elérkezésekor aktivizálódik és használható. A 2021-es szolgáltatások bővüléséről részletes tájékoztatás található a program Impresszum menüjében.

    Contorg Evolut Egyszeres Könyvviteli  Rendszerek

    Egyszeres Könyvvitel, Számlázás, Házipénztár 3.21.01.01 verziószámon a 2021-es év első programváltozata. Az időfüggő funkciók, mint például a NAV online 3.0, az ÁFA-bevallás a programban be van állítva, az érvényességi határidő elérkezésekor aktivizálódik és használható. A 2021-es szolgáltatások bővüléséről részletes tájékoztatás található a program Impresszum menüjében.

    Contorg Bérügyviteli Rendszer

    A 20.38.07 programváltozat a 2020-as év utolsó, az évnyitást lehetővé tevő változat, a  4.21.01.01 programverzió pedig már a 2021-es év első programváltozata. A 2020-as utolsó változattal lehet évet nyitni, majd átlépve a 2021-es évbe lehet a 21.01.01 változatra frissíteni. Az előző évben kilépett, megszűnt jogviszonyú magánszemélyek (akiknek nincs aktív foglalkozási jogviszonyuk az új évben) 2021-re átkapcsolódnak inaktívvá. Kérjük, hogy a Bérrendszer Impresszum menüjében található  tájékoztatót elolvasni szíveskedjenek, mert a helyzet annyiban nem hasonlít a korábbi évekre, hogy most nincs évkezdéskor új minimálbér.

     

     

     

  • 2021. január 02.

    NAV Online számla 3.0 indulása

    Karbantartás és átállás a 3.0-ás XSD-sémára az Online Számla rendszerben

    2020-12-31 14:35

    a NAV Online oldalon(https://onlineszamla.nav.gov.hu/home): tájékoztatás

    Karbantartás miatt az Online Számla rendszert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2021. január 3-án 18 órától előreláthatólag 24 óráig leállítja. A karbantartás után, 2021.  január 4-én 0 órától már beküldhetők a 3.0-ás XSD-verzió szerinti számlaadat-szolgáltatások, valamint elérhető lesz az „adatszolgáltatás az állami adó-és vámhatóság útján továbbított számlakibocsátással” funkció.

    A karbantartás végeztével frissítést teszünk közzé.

    A 3.0-ás XSD-sémára történő átállás menete:

    • A 3.0-ás XSD 2021. január 4-én 0 órától lesz használható az éles Online Számla rendszerben, de alkalmazása még nem kötelező.
    • 2021. április 1-jétől azonban kizárólag a 3.0-ás XSD lesz alkalmazható az éles környezetben, a szükséges programmódosításokról eddig az időpontig kell gondoskodni.

    Ezt követően a 2.0-ás XSD-sémával beküldött adatszolgáltatásokat a NAV rendszere nem dolgozza fel, érvényes adatszolgáltatás ezzel a sémával már nem küldhető.

    A zökkenőmentes átállás érdekében kérjük, kísérjék figyelemmel a fejlesztői naplóban, az Informatikai változások https://onlineszamla.nav.gov.hu/informatikai_valtozasok menüben és a hírekben megjelenő friss információkat!

     

  • 2020. október 24.

    Könyvelés Home Office-ban

    Egy lehetséges megoldás könyvelőknek, bérszámfejtőknek a digitális bizonylat-feldolgozással támogatott könyvelésre.

    Több lehetőség kínálkozik a Contorg Evolut Cloud programcsomaggal, ha otthon kell maradnia!

  • 2020. május 20.

    EVOLUT AKTUÁLIS VERZIÓ

    Figyelem változás!

    Az aktuális verziók számozása és kiadásának időpontja honlapunk első oldalán olvasható, a tartalma pedig magában a programban, az Impresszum menüben, ami a kezelési útmutató mellett “Verziók, változások” menüpontnál található. Ez a részletes, pontokba szedett ismertetés átkerült a programba.

    Az Evolut Pénzügyi- és Számviteli rendszerünk e változás előtti legutolsó verziója:   2020. 05. 31.  (10:03)          9.20.07.05

    Bővebb információ »

  • 2019. október 28.

    Így készülj egy NAV ellenőrzésre cégeddel

    Neked is “összeugrik a gyomrod”, amikor NAV címkés értesítőt veszel a kezedbe? Bár manapság már ezt is elektronikusan kapod! Akkor nagy valószínűséggel egy KKV vezetője, vagy könyvelője vagy. Jól figyelj, ez Neked szól…

    Bővebb információ »

  • 2019. szeptember 24.

    Evolut Egyszeres Könyvvezetés új verziója 3.19.02.05.

    Az Evolut Egyszeres Könyvviteli Rendszerünk legutolsó verziója:   2019. 09. 24.  (10:25)          3.19.02.05

    Bővebb információ »

  • 2018. május 19.

    Online számlázás

    Tisztelt Felhasználónk!

    Közzétettük 2019-04-14-én legújabb (6.) adatbázis módosításunkat, amelyre első sorban azért került sor, mert a NAV online számla küldésnél a requestVersion érték 1.1-re változott. A NAV rendszerének változása miatt 2019.05.01-től már csak a legújabb (9.19.6.3) verziószámú, vagy attól magasabb verziójú programmal lehet a NAV online rendszerébe feltölteni a számlát.

    Az online számlázás bevezetésével kapcsolatos tájékoztatóink közzétételét ezzel megkezdjük. Kérjük ide kattintva olvassa el információinkat!

    A témáról tartott oktatás segédanyaga    itt érhető el!

  • 2017. január 17.

    Evolut Pénzügyi és Számviteli rendszerek 2017. évi változásai

    Az itt letölthető dokumentum összefoglalja az Evolut Pénzügyi és Számviteli rendszerek 2017. évi változásait, kérjük olvassák át. 2017. áprilistól a program kiegészült az Online Beszámoló Rendszerrel, amely szolgáltatásra már a 2016. évi mérlegek elkészítésénél is szükség van.
    A 2017. évi első verzió a 9.17.1.2.

     

  • 2016. január 20.

    Contorg DOS programok frissítése

    A DOS-alapú CB16 Bérprogram v5.50d (16M30)   letölthető itt.
    A DOS-alapú CF-2000 2016. évi technikai verziója (CL 5.50s)  letölthető itt.

    Bővebb információ »

  • 2016. január 14.

    Aktuális Evolut verzió 9.16.2.5

    Az Evolut Pénzügyi- és Számviteli rendszerünk legutolsó verziója 2016. 01. 17-től  9.16.2.5.

     

  • 2015. augusztus 11.

    Egyéni vállalkozás szüneteltetése

    A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint az egyéni vállalkozó a tevékenységét legalább egy hónapig és legfeljebb kettő évig szüneteltetheti. Ezzel kapcsolatos írásunkat már évekkel ezelőtt 2013-ban kiadtuk, de a téma iránti állandó érdeklődés miatt  most lényegesebb pontokon kiegészítjük a 2017-es szabályokkal.

    Kik vagyunk, kérem nézze meg az erről szóló tájékoztatónkat!

    Bővebb információ »

  • 2016. január 10.

    Zöldség- gyümölcs termelői szervezetek (TÉSZ) integrált rendszere

    2013 első félévében kiadtuk a Vidékfejlesztési Minisztérium által elismert, Magyarországon működő zöldség-gyümölcs termelői csoportok, termelői szervezetek és ezek társulásainak számára speciálisan kialakított integrált ügyviteli rendszerünket.

    Bővebb információ »

  • 2015. december 26.

    Tájékoztató a 2016. évi változásokról

    TÁJÉKOZTATÓ 2016. ÉVI KÖNYVELÉSI, SZÁMLÁZÁSI PROGRAMVÁLTOZÁSOKRÓL

    A számviteli elvek 2016-os változása az utóbbi évtized legnagyobb hatású számviteli változásának tekinthető, ami az évnyitáskor külön feladatokat ró a könyvelőkre.

    Bővebb információ »

  • 2015. december 02.

    Szoftverkövetés 2016

    Tájékoztató a Contorg-programok 2016. évi változatainak kedvezményes előfizetéséről.

    Bővebb információ »

  • 2015. november 11.

    Az Evolut programok és a Windows 10

    A Microsoft 2015. július 29-től lehetővé tette, hogy a jogtiszta Windows 7; 8, és 9-es operációs rendszerekkel rendelkező felhasználói díjmentesen frissítsenek az új operációs (Windows 10) rendszerre.
    Bővebb információ »

  • 2015. november 11.

    Hetet egy csapásra

    Hét az Egyben! Az Evolut Pro7 egy olyan szoftver, amivel könyvelőirodaként mindent megbízást elvállalhat! Nem kell irodájában azért különböző programokat használnia, hogy különféle tevékenységet folytató ügyfeleit kiszolgálhassa!
    Bővebb információ »

Kérdése van?
Keressen minket!
Tel.: +36-75/343-646E-mail: info@contorg.hu
Postacímünk: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Teamviewer - Contorg
© Copyright 1988-2024. Contorg Kft. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak
Felhőalapú vállalat irányítási rendszer pályázat